JA21 presenteert kandidatenlijst en verkiezingsprogramma

maandag 4 september 2023, 9:00

DEN HAAG (PDC) - Huidig fractievoorzitter Joost Eerdmans wordt bij de komende verkiezingen weer lijsttrekker van JA21. Medeoprichter Annabel Nanninga, momenteel fractievoorzitter van JA21 in de Eerste Kamer, wordt nummer twee op de lijst. Dit maakte de partij bekend op de ledenbijeenkomst in Amersfoort afgelopen weekend.

De kandidatenlijst van JA21 bestaat uit 38 namen. De top vijf bestaat verder uit: Simon Ceulemans, raadslid van Leefbaar Rotterdam, daarna volgt Elrie Bakker-Derks, fractievoorzitter van JA21 Gelderland. Nummer vijf is Don van Doorn, raadslid in Lansingerland.

Voor de aankomende verkiezingen blijven de rechtse thema's van JA21 prominent aanwezig. De partij is voor een streng asielbeleid met een tijdelijke asielstop en een kleinere overheid die minder geld uitgeeft. Ook zet de partij in op de bouw van meer kerncentrales.

Eerdmans zit momenteel als enige JA21-lid in de Tweede Kamer. Afgelopen week maakten Kamerleden Derk Jan Eppink en Nicki Pouw-Verweij bekend per direct over te stappen naar de BoerBurgerBeweging. Eerder verlieten ook Europarlementariërs Rob Roos en Rob Rooken en vier oud-Statenleden de partij wegens onvrede met de partijtop.

Bron: NOS, Chris Aalberts, Volkskrant