Prof.Dr. M.J. (Marc) de Vries

foto Prof.Dr. M.J. (Marc) de Vries
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: TU Delft

Marc de Vries (1958) is sinds 12 december 2023 Eerste Kamerlid voor de SGP. Sinds 1990 is hij universiteit docent filosofie en methodologie in Eindhoven en daarnaast is hij bijzonder hoogleraar christelijke filosofie en techniekonderwijs aan de Technische Universiteit Delft.

SGP
in de periode 2023-heden: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Haarlem, 20 mei 1958

2.

Partij/stroming

partij(en)
SGP (Staatkundig-Gereformeerde Partij)

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/8)

  • hoofd Afdeling Technologie-opleiding, Pedagogisch Technische Hogeschool te Eindhoven, van 1988 tot 1991
  • universitair docent filosofie en methodologie van techniek, Technische Universiteit Eindhoven, van 1990 tot 2017
  • bijzonder hoogleraar christelijke filosofie, Technische Universiteit Delft, vanaf 2003 (namens de Stichting voor Christelijke Filosofie)
  • bijzonder hoogleraar wetenschapsonderwijs, Technische Universiteit Delft, vanaf 2008 (namens de Stichting voor Christelijke Filosofie)
  • lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, vanaf 12 december 2023

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Nevenfuncties

huidige
  • gasthoogleraar wetenschapsonderwijs filosofie en pedagogie en techniekonderwijs, Koninklijk Instituut voor Technologie te Stockholm, vanaf 2013
  • lid hoofdbestuur Gereformeerde Bond

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.