Kees van der Staaij stopt na de verkiezingen; Chris Stoffer kandidaat-lijsttrekker SGP

vrijdag 25 augustus 2023, 15:45

DEN HAAG (PDC) - SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij stelt zich niet verkiesbaar voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen. Hij vindt het na een Kamerlidmaatschap van 25 jaar mooi geweest. Het bestuur van zijn partij schuift Chris Stoffer naar voren als de nieuwe lijsttrekker.

In een reactie zegt Van der Staaij: "Ik heb het ambt van volksvertegenwoordiger steeds als een roeping ervaren, maar niet als een roeping voor het leven.” Van der Staaij is op dit moment het langstzittende Kamerlid. Hij kwam in 1998 in de Kamer en werd in 2010 fractievoorzitter. In de Tweede Kamer hield hij zich bezig met algemene politieke onderwerpen, veiligheid en justitie, buitenlandse zaken, Koninklijk Huis en volksgezondheid, welzijn en sport. Hij zat een werkgroep voor die de herziening van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer voorbereidde en in 2021 een werkgroep over versterking van de positie van de Tweede Kamer.

Stoffer, die sinds 2018 lid is van de Tweede Kamer, zal tijdens de eerstvolgende SGP-fractievergadering na het zomerreces direct het fractievoorzitterschap van Van der Staaij overnemen.

Bron: SGP