Afscheid Jaco Geurts (CDA) van de Tweede Kamer

woensdag 10 mei 2023, 13:36

DEN HAAG (PDC) - In de Tweede Kamer is afscheid genomen van CDA-Kamerlid Jaco Geurts. Kamervoorzitter Vera Bergkamp las een afscheidsbrief voor en memoreerde de loopbaan van Geurts in de Kamer en de lokale politiek. Ze prees hem voor zijn tien jaar durende Kamerlidmaatschap waarin hij zich altijd heeft opgeworpen als ambassadeur van de agrarische sector.

De CDA'er Geurts was sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Daarvoor was hij fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Barneveld. Als Kamerlid was hij woordvoerder infrastructuur, ruimtelijke ordening en Omgevingswet en eerder van landbouw. Van juni 2019 tot januari 2022 was hij ook fractiesecretaris. Geurts gaat vanaf 1 juni 2023 aan de slag als waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel.

In haar brief omschrijft Bergkamp Geurts als een 'markante en uitgesproken collega, die niet de schijnwerpers opzocht.' Ze benoemde specifiek de inspiratie die hij altijd vond in het evangelie. 'Niet voor niets begin je je biografie op de website van de Tweede Kamer met de uitspraak: "Alles in afhankelijkheid van Hem".'

Bron: Tweede Kamer