Drs. A.Sj. (Auke) van der Goot

foto Drs. A.Sj. (Auke) van der Goot
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: OPNL

Auke van der Goot (1952) is sinds 13 juni 2023 voorzitter van de OPNL-fractie in de Eerste Kamer. Hij was ook lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen van 2023. Hij is lid van de Fryske Nasjonale Partij en werkte geruime tijd als ambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hij was onder meer beleidsadviseur voor grensregionale samenwerking en gedetacheerd bij het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel.

OPNL
in de periode 2023-heden: lid Eerste Kamer, fractievoorzitter EK

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.