Dr. R. (Ruben) Baumgarten

foto Dr. R. (Ruben) Baumgarten
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Ruben Baumgarten

Ruben Baumgarten (1969) is sinds 13 juni 2023 lid van de JA21-fractie in de Eerste Kamer. Hij is medisch specialist (arts klinische chemie) en algemeen directeur van het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum. Eerder had hij directie- en bestuurlijke functies op het gebied van diagnostiek, waaronder in de biotech industrie en bij Sanquin Diagnostiek. De heer Baumgarten is tevens actief als intern toezichthouder bij verschillende zorginstellingen in de VVT-sector en eerste lijn. Daarnaast is hij lead-assessor bij de Raad voor Accreditatie.

JA21
in de periode 2023-heden: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.