I.M. (Ilona) Lagas MDR

foto I.M. (Ilona) Lagas MDR
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website boerburgerbeweging.nl

Ilona Lagas-Meijer (1956) is sinds 13 juni 2023 voorzitter van de BBB-fractie in de Eerste Kamer. Zij is eigenaar van Brinkhof Bemiddeling & Advies en in het verleden onder meer werkzaam geweest in de zorg en het middelbaar onderwijs. Mevrouw Lagas-Meijer was in eerder fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Ommen en wethouder in die gemeente. Zij is voorzitter van de vaste Eerste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken.

BBB
in de periode 2023-heden: lid Eerste Kamer, fractievoorzitter EK

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.