Afscheid Raymond Knops (CDA) van de Tweede Kamer

donderdag 2 februari 2023, 13:56
gewijzigd

DEN HAAG (PDC) - In de Tweede Kamer is vandaag afscheid genomen van CDA-Kamerlid Raymond Knops. Kamervoorzitter Vera Bergkamp las zijn afscheidsbrief voor en memoreerde de bijzondere loopbaan van Knops in de Kamer en het Kabinet. Ze prees hem om zijn recht-door-zee-houding en grote inzet voor de publieke zaak.

De Limburgse CDA'er Knops was tussen 2005 en 2017 en sinds 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Tussen 2017 en 2021 was hij achtereenvolgens staatssecretaris, minister en weer staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als Tweede Kamerlid hield Knops zich onder meer bezig met politie, justitie, grensbewaking en de MH17-ramp.

Knops wordt bestuursvoorzitter van de lobbyorganisatie Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). Met deze functie keert Knops terug naar de wereld van defensie en veiligheid. Eerder was hij als officier en plaatsvervangend commandant actief bij de Koninklijke Luchtmacht. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Harmen Krul, die ook een militaire achtergrond heeft, de vervanger van Knops in de Tweede Kamer.

Bron: Tweede Kamer