Mr. A.F. (Sandor) Gaastra MPA

foto Mr. A.F. (Sandor) Gaastra MPA
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Algemene bestuursdienst

Sandor Gaastra (1962) is sinds 1 maart 2023 secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Hij was eerder onder meer directeur Politie en Veiligheidsregio's, directeur Politie en directeur-generaal energie en klimaat en energie op het ministerie van EZK.

in de periode 2023-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
1962

2.

Hoofdfuncties/beroepen (5/7)

  • plaatsvervangend secretaris-generaal, ministerie van Veiligheid en Justitie, van december 2010 tot 1 juni 2013
  • directeur-generaal Politie, ministerie van Veiligheid en Justitie, van 1 juni 2013 tot 15 september 2016
  • directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging, ministerie van Economische Zaken, van 15 september 2016 tot 1 januari 2019
  • directeur-generaal Klimaat en Energie, ministerie van Economische Zaken en Klimaat, van 1 januari 2019 tot 1 maart 2023
  • secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken en Klimaat, vanaf 1 maart 2023

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.