Parlementaire enquête­commissie aardgaswinning presenteert 24 februari eindrapport in Groningen

donderdag 19 januari 2023, 11:30

DEN HAAG (PDC) - Op 24 februari zal de Parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen haar eindrapport presenteren. Deze presentatie zal plaatsvinden in boerderij De Diek’n in Zeerijp, een dorp in het aardbevingsgebied in Groningen. Kamervoorzitter Vera Bergkamp zal het rapport namens de Tweede Kamer in ontvangst nemen.

In het eindrapport worden de bevindingen uit het bronnenonderzoek, de besloten voorgesprekken, de gevorderde documenten en de openbare verhoren verwerkt. Commissievoorzitter Tom van der Lee zal een toelichting geven op de bevindingen van de enquêtecommissie.

Het is nog niet eerder voorgekomen dat het eindrapport van een parlementaire enquête gepresenteerd wordt op locatie. Voor deze enquête hecht de commissie hier echter grote waarde aan. “De commissie vindt het belangrijk om haar eindrapport te presenteren in aanwezigheid van bewoners, ondernemers, agrariërs, bestuurders, deskundigen en andere betrokkenen die de commissieleden tijdens werkbezoeken aan Groningen hebben gesproken”, aldus commissievoorzitter Van der Lee.

Bron: Tweede Kamer