GroenLinks-Kamerlid Bart Snels stapt op vanwege samenwerking met PvdA

vrijdag 15 oktober 2021, 9:15

DEN HAAG (PDC) - Bart Snels van GroenLinks stopt als Tweede Kamerlid omdat hij het niet eens is met de samenwerking van zijn partij met de PvdA. In zijn afscheidsbrief aan Kamervoorzitter Bergkamp, die hij op Twitter heeft gepubliceerd, spreekt over 'kiezersbedrog'.

Sinds de verkiezingen van eerder dit jaar zijn GroenLinks en de PvdA steeds meer gaan samenwerken en weigerden beide partijen zonder de ander te starten met coalitieonderhandelingen. Snels stelt dat GroenLinks door zich aan de PvdA te verbinden een plek in het kabinet misloopt en daardoor een kans heeft verspeeld om bestuursverantwoordelijkheid te nemen, zo blijkt uit zijn brief. Ook meldt hij weinig ruimte te krijgen van de fractieleiding om deel te nemen aan het gesprek over de toekomst van zijn partij.

Snels is de financieel woordvoerder van GroenLinks en een van de vertrouwelingen van partijleider Jesse Klaver. Hij kwam in 2017 in de Tweede Kamer en stond bij de verkiezingen dit jaar op plaats 6 van de kandidatenlijst. Woensdag 27 oktober is zijn laatste dag in de Tweede Kamer.

Uitgebreide biografische gegevens

Bron: NOS