Algemene Politieke Beschouwingen vooral in teken van inhoudelijke onderhandelingen

vrijdag 24 september 2021, 12:00

DEN HAAG (PDC) - De Algemene Politieke Beschouwingen (APB) stonden de afgelopen dagen vooral in het teken van inhoudelijke politieke onderhandelingen. Het debat, dat altijd na het aanbieden van de Miljoenennota wordt gehouden, is gisterenavond laat geëindigd na stemming over de ingediende moties.

De belangrijkste motie kwam van de hand van Sophie Hermans (VVD), die steun kreeg van een groot deel van de Kamer. De motie verzoekt de regering om 2 miljard extra toe te voegen aan de begroting om te investeren in de wooncrisis, energie en het onderwijs. Dit kan gezien worden als het resultaat van de inhoudelijke onderhandelingen tijdens de APB. Of deze samenwerking een opmaat is naar een doorbraak in bijvoorbeeld de kabinetsformatie, moet nog blijken.

Tijdens de APB debatteert de Tweede Kamer over de beleidsplannen van het Kabinet. Deze plannen worden aangekondigd in de Miljoenennota. Het debat vindt plaats op de woensdag en donderdag na Prinsjesdag. Meestal wordt dit debat niet gehouden als een kabinet demissionair is, maar 2021 was daarin een uitzondering.

Bron: Tweede Kamer