Vanaf 7 september publiek welkom op nieuwe locatie Tweede Kamer

vrijdag 3 september 2021, 11:30

DEN HAAG (PDC) - Vanaf 7 september zal de Tweede Kamer weer een beperkt aantal bezoekers ontvangen bij plenaire vergaderingen. Dat schrijft voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp in een brief aan alle Kamerleden in de aanloop naar het nieuwe parlementaire jaar. Op maandag 6 september eindigt het zomerreces van de Tweede Kamer en vanaf dan zullen de plenaire vergaderingen van de Tweede Kamer in het tijdelijke parlementsgebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 plaatsvinden, wegens de verbouwing van het Binnenhof.

Op de publieke tribune van de plenaire zaal zal plaats zijn voor maximaal vijftien bezoekers, naast de plaatsen die voor journalisten zijn gereserveerd. Bezoekers voor de publieke tribune moeten zich vooraf via de website van de Tweede Kamer aanmelden en een tijdsblok reserveren.

In verband met de 1,5 meter maatregel is het vooralsnog niet mogelijk om bezoekers ook toe te laten tot de publieke tribunes van commissiezalen. Alle openbare vergaderingen worden wel gestreamd op de website van de Tweede Kamer.

Hiernaast ontvangt de Tweede Kamer vanaf maandag 13 september ook weer scholieren, zij het in beperkte aantallen. De rondleiding voor scholieren wordt georganiseerd door ProDemos.

Bron: Tweede Kamer