Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom

foto Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Algemene Bestuursdienst, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Marcelis Boereboom (1959) is sinds september 2021 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op dat ministerie was hij ook lange tijd werkzaam. Zo was hij directeur financiële en economische zaken en curatieve zorg, directeur-generaal langdurige zorg en plaatsvervangend directeur-generaal gezondheidszorg. Ook op het ministerie van SZW was hij topambtenaar (directeur-generaal Werk). In 2017 werd hij directeur-generaal hoger onderwijs, beroepsonderwijs, wetenschap en emancipatie op het ministerie van OCW.

in de periode 2021-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.