Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom

foto Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom
bron: Algemene Bestuursdienst, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Marcelis Boereboom (1959) is sinds september 2021 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op dat ministerie was hij ook lange tijd werkzaam. Zo was hij directeur financiële en economische zaken en curatieve zorg, directeur-generaal langdurige zorg en plaatsvervangend directeur-generaal gezondheidszorg. Ook op het ministerie van SZW was hij topambtenaar (directeur-generaal Werk). In 2017 werd hij directeur-generaal hoger onderwijs, beroepsonderwijs, wetenschap en emancipatie op het ministerie van OCW.

in de periode 2021-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen (roepnaam)

Marcelis Johannes (Marcelis)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Utrecht, 20 juni 1959

3.

Hoofdfuncties/beroepen (3/15)

  • directeur-generaal Werk, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 15 september 2013 tot 15 april 2017 (van april tot augustus 2016 waarnemend secretaris-generaal)
  • directeur-generaal Hoger onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van 15 april 2017 tot 12 september 2021
  • secretaris-generaal ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vanaf 12 september 2021

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.