Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom

foto Drs. M.J. (Marcelis) Boereboom
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Algemene Bestuursdienst, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Marcelis Boereboom (1959) was van september 2021 tot december 2023 secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op dat ministerie was hij ook lange tijd werkzaam. Zo was hij directeur financiële en economische zaken en curatieve zorg, directeur-generaal langdurige zorg en plaatsvervangend directeur-generaal gezondheidszorg. Ook op het ministerie van SZW was hij topambtenaar (directeur-generaal Werk). In 2017 werd hij directeur-generaal hoger onderwijs, beroepsonderwijs, wetenschap en emancipatie op het ministerie van OCW.

in de periode 2021-2023: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Marcelis Johannes (Marcelis)

geboorteplaats en -datum
Utrecht, 20 juni 1959

2.

Hoofdfuncties/beroepen (5/15)

  • directeur curatieve zorg en plaatsvervangend directeur-generaal gezondheidszorg, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 1 mei 2004 tot 1 april 2008
  • directeur-generaal Langdurige zorg, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 1 april 2008 tot 15 september 2013
  • directeur-generaal Werk, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 15 september 2013 tot 15 april 2017 (van april tot augustus 2016 waarnemend secretaris-generaal)
  • directeur-generaal Hoger onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie, ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, van 15 april 2017 tot 12 september 2021
  • secretaris-generaal ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 12 september 2021 tot 22 december 2023

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.