Tweede Kamer vandaag terug van reces voor coronadebat in de Ridderzaal

woensdag 14 juli 2021, 10:43

DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer komt vandaag terug van het zomerreces voor een plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De Kamerleden zullen demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge ondervragen over het coronabeleid en daarnaast spreken over eventuele nieuwe maatregelen.

In 2020 werd het zomerreces drie keer onderbroken: op 14 juli werd er gedebatteerd over de Europese Top en het pensioenakkoord, op 12 augustus over ontwikkelingen rond het coronavirus en op 19 augustus over de waardering voor zorgmedewerkers.

Omdat de Tweede Kamer dit jaar tijdens het zomerreces verhuist naar de tijdelijke huisvesting in verband met de renovatie van het Binnenhof, vergadert de Tweede Kamer vandaag in de Ridderzaal. Dit is niet uniek, tijdens een verbouwing van de vergaderzaal in 1950-1951 vonden de vergaderingen eveneens in de Ridderzaal plaats.

De Ridderzaal werd het afgelopen jaar doorgaans gebruikt door de Eerste Kamer, die vergaderde daar al sinds 12 mei 2020 vanwege het coronavirus.

Bron: Tweede Kamer