Aankomende verkiezingsdebatten op radio en tv

vrijdag 26 februari 2021, 14:00

DEN HAAG (PDC) - In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart vinden verschillende debatten plaats op radio en televisie. Vanavond om 17.00 uur vindt het eerste grote Verkiezingsdebat van de NOS plaats op NPO Radio 1, op zondag gaat het RTL Verkiezingsdebat door, en ook de lijsttrekkers die deelnemen aan het NOS slotdebat op 16 maart zijn intussen bekend. De deelnemende lijsttrekkers verschillen per debat doordat de zenders verschillende criteria hanteren bij het selecteren van de partijen.

De lijsttrekkers van alle dertien partijen die op dit moment gekozen zijn in de Tweede Kamer nemen vanavond deel aan het NOS-radiodebat, uitgezonden vanuit de Oude Zaal van de Tweede Kamer. RTL selecteerde voor haar Verkiezingsdebat op zondag zes lijsttrekkers op basis van het huidige aantal zetels van de partij en het gepeilde aantal zetels volgens de Peilingwijzer, waardoor PvdA uit de boot valt. Tijdens het NOS-slotdebat op de vooravond van de verkiezingen gaan de lijsttrekkers van de acht grootste partijen in één-op-ééndiscussies met elkaar in debat.

De kleinere partijen, die nu al vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer, gaan vóór het NOS-slotdebat met elkaar in debat tijdens het programma 'NOS Nederland Kiest: De Stemming'.

Bron: NOS, RTL Nieuws