Tweede Kamer onderbreekt krokusreces voor spoedwet avondklok

donderdag 18 februari 2021, 13:26

DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer komt vandaag met spoed bijeen om te debatteren en te stemmen over het wetsvoorstel dat de avondklok in stand moet houden. Dat wetsvoorstel ging gisteren naar de Tweede Kamer, die nu moet terugkomen van het krokusreces om te vergaderen. Het demissionair kabinet presenteerde de spoedwet nadat de Haagse rechtbank dinsdag de juridische grondslag van de avondklok van tafel veegde.

Verwacht wordt dat een meerderheid zich achter de wet zal scharen. Zowel de Tweede als de Eerste Kamer moet vóór dit weekend instemmen met de spoedwet om de avondklok handhaafbaar te houden. Als zich vandaag een meerderheid vormt in de Tweede Kamer, is het morgen de beurt aan de Eerste Kamer om zich over het wetsvoorstel uit te spreken.

Dat de Tweede Kamer terugkomt van het reces is niet meer zo uitzonderlijk. Dat gebeurde het afgelopen jaar al meerdere malen voor de debatten over de coronacrisis. Wel is het uitzonderlijk dat het krokusreces wordt onderbroken. Dat gebeurde voor het laatst in 2007. De Tweede Kamer onderbreekt de komende weken nog een aantal keer het verkiezingsreces om onderwerpen te bespreken die nog niet aan bod konden komen in eerdere debatten.

Bron: Tweedekamer.nl, NOS