Tweede Kamer vanaf vandaag met reces tot 22 maart

vrijdag 12 februari 2021, 10:32

DEN HAAG (PDC) - De Tweede Kamer gaat vanaf vandaag met reces. Dit jaar vallen het begin van het voorjaarsreces en het verkiezingsreces samen, waardoor de Tweede Kamer officieel met reces is van 12 februari t/m 22 maart 2021. Er zal echter wel worden doorgedebatteerd over urgente zaken, zoals het beleid rondom de coronacrisis.

Tijdens het reces vergadert de Tweede Kamer niet. De recesperioden worden vaak gebruikt om op werkbezoek of het land in te gaan om met partijleden en kiezers te praten. Verkiezingsreces geeft Kamerleden de gelegenheid tijd aan de campagne te besteden.

Kamerlid Henk Krol diende vorige week een motie in om het reces op te schorten vanwege de coronacrisis. Het parlementaire werk zou volgens Krol in deze tijd niet onderbroken mogen worden. Kamervoorzitter Arib was het daar niet mee eens. Ze benadrukte dat dringende agendapunten, zoals het coronabeleid, wel degelijk besproken worden tijdens het reces. De motie van Krol werd dinsdag verworpen.

Het reces leidt ook tot frustraties bij Kamerleden omdat het soms niet lukt om een debat op de agenda te krijgen. Voorzitter Arib gaf aan hier begrip voor te hebben, en heeft extra ruimte gemaakt op 25 februari voor eerder geschrapte debatten.

Bron: Tweedekamer.nl, de Volkskrant