Nieuw op deze website: uitgebreide informatie over kandidaten bij de Tweede Kamerverkiezingen

donderdag 11 februari 2021, 17:22

DEN HAAG (PDC) - Nu bekend is welke 37 partijen mee zullen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen, staat op deze website ook meer informatie over de kandidaten van deze partijen. Op de pagina 'Kandidaten bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021' staan de biografieën van kandidaten van kansrijke partijen, linkjes naar uitgebreide kandidatenlijsten, en korte beschrijvingen van lijsttrekkers van alle deelnemende partijen.

De gepubliceerde biografieën zijn van kandidaten die door de redactie kansrijk geacht worden voor een zetel op basis van de Peilingwijzer. Deze biografieën komen uit het biografisch archief van PDC. Dit archief bevat alle personen (meer dan 4.000) die sinds 1796 een rol hebben gespeeld in het landelijk bestuur zoals Kamerleden, bewindslieden, leden van het Europees Parlement, staatsraden en leden van de Rekenkamer. In het kader van de Tweede Kamerverkiezingen worden nu dus ook gegevens verzameld over (kansrijke) kandidaten.

Op basis van de verwachte nieuwe personele samenstelling van de Kamer maakt PDC analyses van onder meer de verhouding man/vrouw, de leeftijdsopbouw, regionale herkomst en maatschappelijke achtergronden. Deze analyses zullen eveneens via deze website beschikbaar komen.

Bron: Biografisch archief PDC