Jopie Nooren (PvdA) vertrekt in februari als lid van de Eerste Kamer

donderdag 26 november 2020, 11:07

DEN HAAG (PDC) - PvdA-Senator Jopie Nooren zal in februari vertrekken als lid van de Eerste Kamer. Zij wordt per 1 maart voorzitter van het College van Bestuur aan de Hogeschool van Amsterdam. Deze functie wil zij niet combineren met het Eerste Kamerlidmaatschap. Zij wordt waarschijnlijk opgevolgd door Hamit Karakus, de nummer zeven op de kieslijst van de partij voor de Eerste Kamer.

Nooren geeft in een aankondigingsfilmpje aan met trots terug te kijken op haar periode in de Senaat. Afgelopen jaar heeft Nooren zich veelvuldig beziggehouden met de nieuwe omgevingswet, waarin zij vooral aandacht vroeg voor burgerparticipatie. In een eerder stadium van haar Kamerlidmaatschap was Nooren onder andere woordvoerder bij de behandeling van het initiatiefwetsvoorstel van Pia Dijkstra over donorregistratie

Nooren zetelt sinds 9 juni 2015 in de Eerste Kamer en heeft in haar carrière verschillende functies gehad als bestuurder in de zorg en in het onderwijs. Daarnaast is zij momenteel ook ondervoorzitter van de Eerste Kamer en fractiesecretaris van de PvdA-fractie.

Biografische gegevens

Bron: Twitter PvdA Eerste Kamer