Drie zittende Kamerleden bovenaan kandidatenlijst SGP

maandag 9 november 2020, 15:26

DEN HAAG (PDC) - De SGP heeft vandaag de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 gepresenteerd. Kees van der Staaij is opnieuw lijsttrekker, gevold door Chris Stoffer en Roelof Bisschop op de tweede en derde plek. De 35-jarige Arnoud Proos is de lijstduwer. Hij is wethouder in Barendrecht en zal zich tijdens de campagne speciaal inzetten voor het gezin.

Nummer vier op de lijst is André Flach (44 jaar), wethouder in Hendrik-Ido-Ambacht en campagneleider voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Op de vijfde plaats staat SGP-senator Diederik van Dijk (48 jaar).

Van de 35 namen op de lijst zijn er 17 nieuwkomers. De SGP heeft naar eigen zeggen gestreefd naar een goede verdeling van achtergronden en beroepen. Daarom heeft de partij bijvoorbeeld vier twintigers op de lijst en, naast mensen met veel politieke ervaring, ook zorgmedewerkers, docenten, ondernemers en boeren. Daarbij is er ook op gelet waar de kandidaten vandaan komen: met de huidige lijst zijn bijna alle regio's van het land vertegenwoordigd.

Bron: website SGP