F.J.H. (Freek) Jansen MA

foto F.J.H. (Freek) Jansen MA
bron: tweedekamer.nl

Frederik Jansen (1992) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van Forum voor Democratie (FVD). Hij was eerder beleidsmedewerker bij de FVD-fractie in de Tweede Kamer en voorzitter van de Jongerenvereniging Forum voor Democratie (JFVD). De heer Jansen houdt zich als Kamerlid vooral bezig met infrastructuur en waterstaat, sociale zaken en werkgelegenheid en onderwijs, cultuur en wetenschap. Hij is voorts lid van de commissie Digitale Zaken.

FVD
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Frederik)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Oldebroek, 6 december 1992

3.

Partij/stroming

partij(en)
FVD (Forum voor Democratie)

4.

Hoofdfuncties/beroepen

  • beleidsmedewerker Tweede Kamerfractie FVD, van 2017 tot maart 2021
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 31 maart 2021

5.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.