Drs. I. (Inge) van Dijk

foto Drs. I. (Inge) van Dijk
bron: Website CDA.nl

Inge van Dijk (1975) is sinds 31 maart 2021 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Zij was eerder werkzaam bij de Rabobank en wethouder van Gemert-Bakel met portefeuille financiën, economie, verkeer en sport. Tevens was zij voorzitter van het CDA Brabant. Mevrouw Van Dijk houdt zich als Tweede Kamerlid bezig met financiën, rijksuitgaven, post en telecom, toerisme, binnenlandse zaken en sport.

CDA
in de periode 2021-heden: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Inge)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Helmond, 6 mei 1975

3.

Partij/stroming

partij(en)
CDA (Christen-Democratisch Appèl)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/13)

  • lid gemeenteraad van Gemert-Bakel, van 2003 tot 9 mei 2018 (aanvankelijk commissielid)
  • wethouder (van onder meer financiën, economie, toerisme, verkeer, vastgoed, dorpsraden en sport) van Gemert-Bakel, van 9 mei 2018 tot 19 maart 2021
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 31 maart 2021

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

6.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
  • rapporteur Verslaggevingsstelsel en kwaliteit begroting- en verantwoordingsstukken (Tweede Kamer der Staten-Generaal), vanaf 23 februari 2022
  • rapporteur Opdrachtverlening staatscommissie rechtsstaat (Tweede Kamer der Staten-Generaal) (samen met Pieter Omtzigt)

7.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

8.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
  • Woont sinds 1977 in Bakel
 

9.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.