Mr.ing. J.H. (Jan Hendrik) Dronkers

foto Mr.ing. J.H. (Jan Hendrik) Dronkers
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Algemene Bestuursdienst, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Jan Hendrik Dronkers (1956) is sinds 1 september 2020 secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. HIj was eerder directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken, tevens loco secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Daarvoor was hij onder meer directeur-generaal van Rijkswaterstaat.

in de periode 2020-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Enschede, 23 juli 1956

2.

Hoofdfuncties/beroepen (5/6)

  • hoofdingenieur-directeur van de directie Noord-Holland
  • plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit, ministerie van Verkeer en Waterstaat, van 2006 tot 1 februari 2010
  • directeur-generaal Rijkswaterstaat, van 1 februari 2010 tot 1 april 2017
  • directeur-generaal Luchtvaart en Maritieme Zaken, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, van 1 april 2017 tot 1 september 2020 (tevens plaatsvervangend secretaris-generaal)
  • secretaris-generaal ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, vanaf 1 september 2020

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.