Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst

donderdag 6 augustus 2020, 11:00

DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen stapt uit de Partij voor de Toekomst vanwege een intern partijconflict. Zij kan zich niet vinden in de politieke lijn die Henk Krol en Henk Otten uitzetten en werd buiten verschillende besprekingen daarover gehouden. Van Kooten-Arissen had de partij drie maanden geleden met oud-50Plus-leider Krol opgericht. Zij stapt in de Tweede Kamer ook uit de fractie Groep Krol/van Kooten Arissen.

Van Kooten-Arissen was vorig jaar nog lid van de Partij voor de Dieren en was namens de kieslijst van die partij ook verkozen. In juli 2019 ging zij verder als eenmansfractie, nadat zij geroyeerd was uit haar partij. Later werd zij lid van 50Plus tot zij samen met Krol verder ging in de Groep Krol/van Kooten Arissen. Van Kooten gaat nu weer verder als zelfstandig Kamerlid.

Over haar politieke toekomst heeft Van Kooten-Arissen nog niets naar buiten gebracht. Ze gaat als Kamerlid individueel verder en zal zich de komende tijd bijvoorbeeld bezig houden met de flitsenquête over de kinderopvangtoeslag. Sinds 2 juli is zij lid van die parlementaire ondervragingscommissie.

Bron: Algemeen Dagblad, NOS