Drs. G.J. (Gert-Jan) Buitendijk

foto Drs. G.J. (Gert-Jan) Buitendijk
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Algemene Bestuursdienst

Gert-Jan Buitendijk (1967) is sinds 1 september 2020 secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken. Hij was eerder directeur-generaal Werk op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en verder was hij onder meer wethouder in de gemeente Strijen.

in de periode 2020-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Strijen, 20 april 1967

2.

Hoofdfuncties/beroepen (5/11)

  • directeur Openbaar Bestuur en Democratie, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van mei 2010 tot 2011
  • directeur-generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 2011 tot april 2016
  • directeur-generaal Bestuur en Wonen, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van april 2016 tot 1 mei 2017
  • directeur-generaal Werk, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 1 mei 2017 tot 1 september 2020
  • secretaris-generaal ministerie van Algemene Zaken, vanaf 1 september 2020

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Publicaties van/over

literatuur/documentatie
Roel Bekker, "Gert Jan Buitendijk", in: "De hoogste ambtenaar. De secretaris-generaal van Algemene Zaken 1945-2023: sfinx of spin?", 257 e.v.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.