Brief Kamervoorzitter Arib: Tweede Kamer gaat weer vaker vergaderen

vrijdag 10 april 2020, 12:02

DEN HAAG (PDC) - Tweede Kamervoorzitter Arib heeft in een brief aan de Kamerleden bekendgemaakt dat de Tweede Kamer de komende weken weer vaker zal gaan vergaderen. De afgelopen weken heeft de Tweede Kamer in een beperkte samenstelling vergaderd vanwege de coronacrisis. Die crisis was bovendien het enige onderwerp op de agenda. De komende weken zullen ook andere onderwerpen weer besproken worden.

Met deze aankondiging wil de Kamervoorzitter garanderen dat de controlerende en wetgevende functie van het parlement in stand blijft. Daarom zullen er weer wetgevings- en notaoverleggen plaatsvinden op maandagen en dinsdagen. Hiervoor kunnen de Kamerleden terecht in de Thorbeckezaal en de Troelstrazaal, en vanaf 20 april ook in de Oude Zaal.

Wat de onderwerpen betreft, zal de prioriteit nog steeds liggen bij onderwerpen en spoedwetten die betrekking hebben op de coronacrisis. Daarna wordt ook wetgeving behandeld die als spoedeisend is aangemerkt door de parlementaire commissies. Hierbij benadrukt Arib dat steeds beoordeeld moet blijven worden wat behandeld moet worden en wat kan wachten.

Tijdens het meireces, van 24 april tot 11 mei, zal de Tweede Kamer bovendien doorwerken. Dan zal de focus uitsluitend liggen bij onderwerpen die gerelateerd zijn aan de coronacrisis.

Bron: Tweede Kamer