Wybren van Haga uit de VVD-fractie gezet

dinsdag 24 september 2019, 12:15

DEN HAAG (PDC) - Wybren van Haga maakt niet langer deel uit van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Dat maakte fractievoorzitter Klaas Dijkhoff bekend na afloop van de wekelijkse fractievergadering. Aanleiding hiervoor is de nieuwe ophef die ontstaan is over de ondernemingen van Van Haga in de vastgoedwereld. Hij heeft zonder vergunningen bouwkundige werkzaamheden laten uitvoeren aan een monumentaal pand in Haarlem. Hiermee schond hij zijn eerdere belofte om zich niet meer met zijn vastgoedbedrijven te bemoeien.

Het is nog niet duidelijk of Van Haga ook uit de Tweede Kamer vertrekt. Die beslissing heeft het Kamerlid nu in beraad. Mocht hij zijn zetel behouden, gaat hij verder als eenmansfractie. In dat geval houdt de VVD 32 van de 33 zetels over en verliest kabinet-Rutte III bovendien zijn meerderheid in de Tweede Kamer. Er blijven dan nog maar 75 coalitiezetels over namelijk.

Van Haga is al vaker in opspraak geweest tijdens zijn Kamerlidmaatschap. Afgelopen zomer kreeg hij een boete wegens rijden onder invloed en eerder bleek dat hij op onrechtmatige wijze panden verhuurde in Amsterdam.

Bron: NOS

Uitgebreide biografische gegevens