Het augustusnummer van de Hofvijver: 'Stevig in het zadel'

maandag 26 augustus 2019, 13:00

'Kabinetten verdwijnen, partijen vergaan, maar Rutte blijft eeuwig bestaan', zo stelt auteur Joop van den Berg in zijn tussenbalans van kabinet-Rutte III in de nieuwe editie van de Hofvijver. Volgens van den Berg is het derde kabinet van Premier Rutte 'in goede conditie' aan zijn tweede helft begonnen, en hebben ook de Eerste Kamerverkiezingen een, paradoxaal genoeg, positieve werking gehad op de stand van het kabinet.

De Hofvijver gaat in op de politieke actualiteit van Den Haag tot Brussel. Het einde van de zomer is in zicht, en dat betekent dat Prinsjesdag eraan komt. Hoog tijd dus voor een overzicht van het ontstaan van Het Koffertje en een analyse van de rol van de Koning tijdens Prinsjesdag.

Ook bevat de Hofvijver een column over de kiesdrempel, naar aanleiding van het advies van Staatscommissie Remkes. Verder is er nog een interview te lezen met Geerten Waling over de petitie om de ondersteuning van de Tweede Kamer te versterken en wordt er een overzicht gegeven van de coalitievorming in de provincies.

Dit en meer over de politieke stand van zaken is nu te lezen in de nieuwste Hofvijver.