Mr. Ch. (Christoffer) Jonker

foto Mr. Ch. (Christoffer) Jonker
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Foto @Frank van Beek

Christoffer Jonker is sinds 1 augustus 2019 directeur van het Kabinet van de Koning. Hij was werkzaam bij de griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal en werkte vervolgens in diverse functies bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Sinds 2017 was hij directeur internationale aangelegenheden en operaties bij het ministerie van Defensie.

in de periode 2019-heden: directeur Kabinet van de Koning(in)

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Hoofdfuncties/beroepen (4/9)

  • plaatsvervangend hoofd missie, Nederlandse ambassade te Praag (Tsjechië), van 1 januari 2012 tot mei 2014
  • privésecretaris minister van Buitenlandse Zaken, van mei 2014 tot 1 januari 2017
  • directeur internationale aangelegenheden en operaties, ministerie van Defensie, van 1 januari 2017 tot 1 augustus 2019
  • directeur Kabinet van de Koning(in), vanaf 1 augustus 2019

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

2.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

3.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.