Mr. G.E.A. (Gea) van Craaikamp

foto Mr. G.E.A. (Gea) van Craaikamp
bron: Ministerie van Defensie

Gea van Craaikamp (1960) is sinds 1 juni 2019 secretaris-generaal van het ministerie van Defensie. Zij was provinciesecretaris en algemeen directeur van de provincie Noord-Holland (2011-2016) en plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was zij onder meer directeur projecten bij de Rijksgebouwendienst. Mevrouw Van Craaikamp was verder eerder onder meer wethouder van Benthuizen.

in de periode 2019-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Gea)

2.

Partij/stroming

partij(en)
VVD (Volkspartij voor Vrijheid en Democratie)

3.

Hoofdfuncties/beroepen (3/10)

  • provinciesecretaris en algemeen directeur provincie Noord-Holland, van 1 oktober 2011 tot 1 juni 2016
  • plaatsvervangend secretaris-generaal ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, van 1 juni 2016 tot 1 juni 2019
  • secretaris-generaal ministerie van Defensie, vanaf 1 juni 2019

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.