Drs. M.A.J. (Mirjam) Krijnen

foto Drs. M.A.J. (Mirjam) Krijnen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website groenlinks.nl / Gabriela Hengeveld

Mirjam Krijnen is sinds 27 september 2022 lid van de Eerste Kamerfractie van GroenLinks. Zij is historica, was diplomate die onder meer in Belgrado, Islamabad (Pakistan) en Washington werkte. Later was zij bij het ministerie van Buitenlandse Zaken coördinator taskforce vrouwenrechten en hoofd van het bureau van de secretaris-generaal van dat ministerie. Van 2019 tot 2023 was zij manager internationale programma's van het Aidsfonds.

GroenLinks
in de periode 2022-heden: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.