J.W.E. (Jeroen) de Vries

foto J.W.E. (Jeroen) de Vries
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eerste Kamer der Staten Generaal

Jeroen de Vries (1971) was van 11 juni 2019 tot 13 juni 2023 lid van de Eerste Kamer. Hij werd gekozen voor FVD, maar sloot zich in augustus 2019 aan bij de Fractie-Otten. De heer De Vries was makelaar en werkzaam in de financiële sector en werd in maart 2017 persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van FVD. Van april 2021 tot maart 2023 was hij Statenlid voor GO in Groningen. Als Eerste Kamerlid hield de heer De Vries zich onder meer bezig met zorg, onderwijs, binnenlandse zaken, sociale zaken, media en vervoer.

FVD, Fractie-Otten (ex-FVD)
in de periode 2019-2023: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.