NRC gebruikt PDC-databases voor analyse begrotingsbehandeling

dinsdag 11 december 2018, 13:51

DEN HAAG (PDC) - Op zaterdag 8 december publiceerde de NRC een uitgebreide analyse van de begrotingsbehandelingen in de Tweede Kamer. Hiervoor werd gebruik gemaakt van de parlementaire databases van PDC.

Uit het artikel blijkt dat de Tweede Kamer alleen minimale wijzigingen aan kan brengen tijdens de begrotingsbehandelingen. Op basis van gegevens van PDC kon de NRC melden dat alle ingediende amendementen bij de huidige begroting voor een verschuiving van 'slechts' 170 miljoen euro zorgen op een totaal van 300 miljard.

De krant concludeert dat de regering het na de Eerste Kamerverkiezingen van volgend jaar best lastig kan krijgen wanneer zij slechts zo minimaal ingaat op de wensen van de Tweede Kamer.

De parlementaire databases van PDC zijn zeer geschikt voor het doen van Real Time Research. Voor onderzoekers ontsluiten we parlementaire data en een bijbehorend analyse instrumentarium. Hiermee kunnen wij actuele én historische data snel en eenvoudig analyseren en gemakkelijk de juiste verbanden leggen.

PDC stelt via de website Parlement.com een groot deel van zijn informatie vrij beschikbaar voor belangstellenden.

Bron: www.nrc.nl en PDC