Drs. M.R. (Maarten) Schurink

foto Drs. M.R. (Maarten) Schurink
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Maarten Schurink

Maarten Schurink (1975) is sinds 21 augustus 2023 secretaris-generaal van het ministerie van Defensie. Eerder was hij dat vanaf 1 1 maart 2018 van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij was eerder onder meer rijks- en gemeenteambtenaar, senior adviseur bij Berenschot en gemeentesecretaris van Dordrecht en van Utrecht. In 2016 werd hij directeur van de Sociale Verzekeringsbank.

in de periode 2018-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
22 september 1975

2.

Hoofdfuncties/beroepen (6/9)

  • directeur Stadsbestuurscentrum en loco-gemeentesecretaris, gemeente Dordrecht (was zes maanden waarnemend gemeentesecretaris), van september 2007 tot 15 september 2009
  • gemeentesecretaris van Dordrecht, van 15 september 2009 tot 1 december 2010
  • gemeentesecretaris van Utrecht, van 1 december 2010 tot 16 mei 2016
  • voorzitter Raad van Bestuur SVB (Sociale Verzekeringsbank), van 17 mei 2016 tot 1 maart 2018
  • secretaris-generaal ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 1 maart 2018 tot 21 augustus 2023
  • secretaris-generaal ministerie van Defensie, vanaf 21 augustus 2023

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.