Oud-staatssecretaris Durk van der Mei overleden

maandag 5 februari 2018, 10:36

DEN HAAG (PDC) - Op 2 februari is op 93-jarige leeftijd Durk van der Mei overleden. Hij was in het eerste kabinet-Van Agt staatssecretaris van Buitenlandse Zaken belast met onder meer Europese samenwerking.

Van der Mei werd bij de uitbreiding van het ledental in 1956 op 32-jarige leeftijd Tweede Kamerlid voor de CHU. Hij was voor die partij jarenlang woordvoerder economische zaken en ontwikkelingssamenwerking, tot hij in december 1977 staatssecretaris werd. In 1981 keerde hij voor het CDA echter terug als Kamerlid en hij bleef dat tot juni 1984. Van der Mei zat ook korte tijd in het Europees Parlement.

Als staatssecretaris had hij onder meer veel bemoeienis met de onderhandelingen over het verdrag tegen zoutlozingen in de Rijn en hij verdedigde het wetsvoorstel over toetreding van Griekenland tot de EEG. Als Kamerlid was hij onder meer voorzitter van de vaste commissies voor handelspolitiek en voor kernenergie en maakte hij deel uit van het Kamerpresidium. Na zijn Kamerlidmaatschap zette hij zich in voor de (militaire) veteranen.

Bron: biografisch archief PDC