Drs. M. (Menno) Snel

foto Drs. M. (Menno) Snel
bron: Rijksoverheid.nl

Menno Snel (1970) is sinds 26 oktober 2017 staatssecretaris van Financiën in het kabinet-Rutte III. Hij was daarvoor voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Waterschapsbank. Eerder was hij plaatsvervangend directeur-generaal fiscale zaken op het ministerie van Financiën, directeur bij pensioenuitvoerder APG en bewindvoerder bij het IMF in Washington. Hij is lid van D66.

D66
in de periode 2017-heden: staatssecretaris

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

Menno (Menno)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Vleuten-De Meern, 29 oktober 1970

3.

Partij/stroming

partij(en)
D66 (Democraten 66), vanaf oktober 2017

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/7)

  • bewindvoerder bij het IMF (Internationaal Monetair Fonds) te Washington DC, van 1 oktober 2011 tot 2016
  • voorzitter Raad van Bestuur N.V. NWB Bank (Nederlandse Waterschapsbank) te 's-Gravenhage, van 1 september 2016 tot 26 oktober 2017
  • staatssecretaris van Financiën (onder meer belast met fiscale zaken, financiële verhoudingen met decentrale overheden, muntwezen en kansspelen), vanaf 26 oktober 2017

takenpakket (bewindspersoon)
  • Is als staatsssecretaris belast met 1. fiscale aangelegenheden en alle aangelegenheden de belastingdienst betreffend; 2. financiële verhoudingen tussen het Rijk en de decentrale overheden; 3. exportkredietverzekeringen en –faciliteiten; 4. Holland Casino en Staatsloterij; 5. Muntwezen en 6. Domeinen Roerende Zaken

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

vorige
  • voorzitter NpM (Netherlands platform for inclusive finance)

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

als bewindspersoon (wetgeving)
  • Bracht in 2017 de Wet geleidelijke uitfasering van de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld (Wet-Hillen) tot stand. (34.819)

8.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Woonde in 2018 in Jerevan de herdenking bij van de Armeense genocide in 1915 en 1916
 

9.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.