GeenPeil

GeenPeil is een politieke beweging (democratische beweging 2.0), die streeft naar een extreme vorm van directe democratie. Tweede Kamerleden moeten uitvoeren wat de achterban via online peilingen doorgeeft.

De partij is ontstaan uit GeenStijl en heeft o.a. de aanzet gegeven voor het Oekraïne-referendum in 2016. GeenPeil is sinds 5 december 2016 officieel een politieke partij.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017 was Jan Dijkgraaf lijsttrekker. GeenPeil deed mee in alle kieskringen behalve Bonaire. De partij behaalde de kiesdeler niet en wist daarom geen zetel te bemachtigen voor de Tweede Kamer.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.