Drs. R.A.A. (Rob) Jetten

foto Drs. R.A.A. (Rob) Jettenvergrootglas

Rob Jetten (1987) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van D66 . Hij was gemeenteraadslid (fractievoorzitter) in Nijmegen en eerder voorzitter van de Jonge Democraten. Hij werkte bij ProRail als regiomanager bouwmanagement in Noord-Oost-Nederland. In de Tweede Kamer is de heer Jetten woordvoerder klimaat en energie, gaswinning, spoor en openbaar vervoer en democratische vernieuwing.

D66
in de periode 2017-heden: lid Tweede Kamer

Voornamen (roepnaam)

Rob Arnoldus Adrianus (Rob)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Veghel, 25 maart 1987

Partij/stroming

partij(en)
D66 (Democraten 66)

Hoofdfuncties/beroepen (3/6)

  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 23 maart 2017
  • regiomanager Bouwmanagement, Regio Noord-Oost Nederland (standplaats Zwolle), ProRail, van december 2014 tot 23 maart 2017
  • adviseur ProRail, van augustus 2013 tot december 2014

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

Partijpolitieke functies

In de uitgebreide versie is een overzicht van partijpolitieke functies opgenomen.

Nevenfuncties

vorige
  • lid Raad van Advies ISO (Interstedelijk Studenten Overleg), van juli 2012 tot april 2016

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

Activiteiten

als parlementariër
  • Diende in 2017 een initiatiefwetsvoorstel in voor de tweede lezing van de Grondwetsherziening over deconstitutionalisering van de benoeming van CdK en burgemeester (34.716 )
  • Nam in 2018 de medeverdediging van Stientje van Veldhoven over van een initiatiefwetsvoorstel over een kader voor het ontwikkelen van beleid gericht op onomkeerbaar en stapsgewijs terugdringen van de Nederlandse emissies van broeikasgassen (Klimaatwet). Het wetsvoorstel was in 2016 door Diederik Samsom (PvdA) en Jesse Klaver (GL) ingediend, in 2017 medeondertekend door D66, SP en ChristenUnie, en in 2018 ook door VVD en CDA. (34.534 )

Wetenswaardigheden

e-mailadres
r.jetten@tweedekamer.nl

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.