Mr.Drs. E.N.A.J. (Liesje) Schreinemacher

foto Mr.Drs. E.N.A.J. (Liesje) Schreinemacher
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Rijksoverheid.nl / Martijn Beekman

Liesje Schreinemacher (1983) is sinds 10 januari 2022 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte IV. Zij was daarvoor van 2 juli 2019 tot 10 januari 2022 lid van het Europees Parlement. Namens de VVD maakte zij deel uit van de fractie Renew Europe. Mevrouw Schreinemacher was onder meer politiek assistent van minister Hennis en was advocaat, gespecialiseerd op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht. Zij had zitting in de commissies internationale handel en juridische zaken van het Europees Parlement.

VVD
in de periode 2019-heden: minister, lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.