H. (Harry) van der Molen

foto H. (Harry) van der Molenvergrootglas

Harry van der Molen (1980) is sinds 23 maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA . Hij was in 2014-2017 wethouder van Leeuwarden. Eerder was hij onder meer voorzitter van het CDJA en hoofd marketing en communicatie van ROC Friese Poort. De heer Van der Molen houdt zich in de Tweede Kamer bezig met hoger onderwijs, wetenschapsbeleid, media en binnenlandse zaken.

CDA
in de periode 2017-heden: lid Tweede Kamer

Voornaam (roepnaam)

Harry (Harry)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Kootstertille (gem. Achtkarspelen), 22 april 1980

levensbeschouwing
Christelijk-Gereformeerd

Partij/stroming

partij(en)
CDA (Christen-Democratisch Appèl)

Hoofdfuncties/beroepen

  • stafmedewerker communicatie "Tjallinga Hiem", instelling voor jongeren met licht verstandelijke beperking, van 2005 tot 2006
  • lid gemeenteraad van Leeuwarden, van 26 april 2006 tot januari 2014
  • beleidsmedewerker directie Ouders & Coo, van september 2008 tot mei 2013
  • hoofd marketing en communicatie, ROC Friese Poort, van mei 2013 tot mei 2014
  • wethouder (van wijken en dorpen, armoedebeleid, jeugdwerkloosheid, openbare ruimte, publieke dienstverlening en bedrijfsvoering) van Leeuwarden, van januari 2014 tot maart 2017
  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, vanaf 23 maart 2017

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Hij groeide op in Damwoude

woonplaats
Leeuwarden

e-mailadres
h.vdmolen@tweedekamer.nl

Uitgebreide versie

uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.