Drs. J.M.G. (Joke) Brandt

foto Drs. J.M.G. (Joke) Brandt
bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken

Joke Brandt (1958) was van 2016 tot medio 2020 secretaris-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was zij plaatsvervangend excutive director van de VN-Kinderorganisatie (UNICEF). Daarvoor was zij directeur-generaal internationale samenwerking op Buitenlandse Zaken en ambassadeur in Eritrea en Oeganda. Sinds 2020 is Brandt permanent vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties in New York.

in de periode 2016-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Joke)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
1958

3.

Hoofdfuncties/beroepen (3/8)

  • directeur-generaal Internationale Samenwerking, ministerie van Buitenlandse Zaken, van november 2008 tot 1 februari 2012
  • deputy executive director van UNICEF (VN-Kinderfonds), van 1 februari 2012 tot 1 augustus 2016
  • secretaris-generaal ministerie van Buitenlandse Zaken, van 1 augustus 2016 tot augustus 2020

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.