Drs. L. (Loes) Mulder

foto Drs. L. (Loes) Mulder
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Algemene Bestiuursdienst

Loes Mulder (1972) is sinds 1 januari 2024 secretaris-generaal van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In de periode 2016-2023 bekleedde zij die functie op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en in de tweede helft van 2023 was zij waarnemend secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Geruime tijd vervulde zij functies bij de ministerie van Justitie, Binnenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. Zo was zij hoofd van het Bureau van de secretaris-generaal van Justitie en directeur-generaal Vreemdelingenzaken. In 2014-2016 was mevrouw Mulder directeur-generaal van de Algemene Bestuursdienst.

in de periode 2016-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Stadskanaal, 1972

2.

Hoofdfuncties/beroepen (7/11)

  • directeur, directie Migratie en Besturing Vreemdelingenketen, ministerie van Justitie, van 2008 tot 2011 (tevens plaatsvervangend directeur-generaal Wetgeving, Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken)
  • directeur-generaal Vreemdelingenzaken, ministerie van Binnenlandse Zaken en KoninkrijksrelatiesVeiligheid en Justitie, van 2011 tot 2012
  • directeur-generaal Vreemdelingenzaken, ministerie van Veiligheid en Justitie, van 2012 tot juli 2014
  • directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 7 juli 2014 tot 29 augustus 2016
  • secretaris-generaal ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 29 augustus 2016 tot 1 januari 2023
  • waarnemend secretaris-generaal ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 21 augustus 2023 tot 1 januari 2024
  • secretaris-generaal ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, vanaf 1 januari 2024

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.