Drs. W.J.P. (Wim) Geerts

foto Drs. W.J.P. (Wim) Geerts

Wim Geerts (1963) is sinds 2016 secretaris-generaal van het ministerie van Defensie. Hij studeerde Engels en Amerikaanse literatuur en doorliep daarna een ambtelijke en diplomatieke loopbaan. Zo was hij directeur-generaal politieke zaken op het ministerie van Buitenlandse Zaken, adviseur defensie van de minister-president en ambassadeur in Canada.

in de periode 2016-heden: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

(Wim)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
10 augustus 1963

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/8)

  • directeur-generaal politieke zaken, ministerie van Buitenlandse Zaken, van 1 juli 2013 tot 15 juni 2016
  • secretaris-generaal ministerie van Defensie, vanaf 15 juni 2016

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.