Loek Hermans (VVD) vertrekt uit Eerste Kamer

maandag 2 november 2015, 16:17

DEN HAAG (PDC) - VVD-fractievoorzitter in de Eerste Kamer Loek Hermans verlaat de Senaat. Aanleiding is de uitspraak van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam over thuiszorgbedrijf Meavita, waar Hermans voorzitter was van de raad van commissarissen. In 2009 ging het bedrijf ten onder met een miljoenenschuld.

Volgens de rechters heeft de top van het bedrijf zich schuldig gemaakt aan wanbeleid. Hermans zou andere commissarissen niet volledig hebben geïnformeerd over bestaande problemen. Daarnaast deelde hij belangrijke interne en externe signalen over het functioneren van de bestuursvoorzitter niet met andere commissarissen. De FNV was naar de Ondernemingskamer gestapt. 

Hermans voelt zich verantwoordelijk voor de situatie waarin Meavita terecht is gekomen. Het rapport richt de aandacht op Hermans als persoon; hierdoor is het voor hem niet langer mogelijk om zijn taken als senator uit te oefenen. 

Loek Hermans was de langstzittende volksvertegenwoordiger. In het septembernummer van De Hofvijver verscheen ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van de Verenigde Vergadering daarom een 'parlementaire staat' van hem.  

Bron: ANP