FNV-bestuurder Ron Meyer ook kandidaat voorzitterschap SP

maandag 10 augustus 2015, 14:01

DEN HAAG (PDC) - FNV-bestuurder Ron Meyer wil voorzitter worden van de Socialistische Partij (SP). Dat zegt hij in een interview dat vandaag in het NRC Handelsblad zal verschijnen. Eind november zal er op het partijcongres gestemd worden over de opvolging van Jan Marijnissen, die als voorzitter er mee ophoudt.

Ron Meyer wil de SP verder uitbouwen. De kracht en de ideeën van mensen in de buurt staan volgens hem daarbij voorop. In zijn rol als fractievoorzitter van de SP in Heerlen heeft hij naar eigen zeggen gezien dat dat werkt. In 2014 werd hij door minister Ronald Plasterk uitgeroepen tot beste gemeenteraadslid. Als FNV-bestuurder maakte hij vooral naam met succesvolle vakbondsacties van schoonmakers en werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn.

Naast Meyer heeft alleen Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen laten weten interesse te hebben in de positie van voorzitter. Zij meldde zich vorige week aan als kandidaat. SP'ers hebben nog tot 12 augustus de tijd om zich aan te melden voor het partijvoorzitterschap. Het bestuur zal in september een besluit nemen over wie zij voordragen. Dat kan ook iemand anders zijn.

Bron: