Moszkowicz lijsttrekker en Bontes weg als voorzitter VNL

dinsdag 21 april 2015, 11:43

DEN HAAG (PDC) - Oud-advocaat Bram Moszkowicz is gepresenteerd als leider van de nieuwe, rechts-conservatieve partij VoorNederland. De partij komt voort uit Groep Bontes/Van Klaveren. "Ik ben klaar voor de politiek omdat ik ben bevrijd van de angst om te vallen", verklaarde Moszkowicz.

De keuze voor Bram Moszkowicz als lijsttrekker viel niet goed bij Louis Bontes. De huidige fractievoorzitter van Groep Bontes/Van Klaveren legde gisteren zijn functie neer bij de partij die na de verkiezingen van 2017 onder de naam VoorNederland (VNL) een doorstart moet maken. 

Bontes: "Ik heb onvoldoende vertrouwen in de ingeslagen weg. Het nieuwe boegbeeld van de partij staat te ver van mij af. Er is sprake van incompatibilité des humeurs, onverenigbaarheid van karakters." Hij blijft wel in de Tweede Kamer zitten namens zijn partij.

Samen met Van Klaveren vertrok Bontes in 2014 uit de PVV-fractie. Met Johan Driessen vormden zij het partijbestuur van Groep Bontes/Van Klaveren - Voor Nederland. Van Klaveren en Driessen hebben wel vertrouwen in Moszkowicz als lijsttrekker. 

Bron: ANP