R.G.J. (René) Dercksen

foto R.G.J. (René) Dercksen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
© Hans Kouwenhoven

Utrechtse PVV'er die vier jaar in de Eerste Kamer zat. Eigenaar van een adviesbureau voor internationale investeringen in vastgoed en daarvoor onder meer werkzaam als vastgoedbeheerder bij ING en VastNed. Hij was fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Utrecht, waarvan hij sinds 2011 deel uitmaakte. Later trad hij toe tot BVNL. Roerde zich als Eerste Kamerlid vooral in debatten over klimaat en energie, waarbij zijn veelvuldige interrupties opvielen. Daarnaast sprak hij onder meer over veiligheid (terrorismebestrijding) en justitie en over de zorg.

PVV
in de periode 2015-2019: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.