Eerste Kamerfractie Boerenpartij

De Boerenpartij was van 20 september 1966 tot 15 februari 1978, met uitzondering van de periode 1971-1974, in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. In 1978 ging het enige Boerenpartij-Eerste Kamerlid B.W. Maris, na een breuk met de partij, verder als onafhankelijk lid.

De voornaamste vertegenwoordiger van de Boerenpartij in de Eerste Kamer was de uit het onderwijs afkomstige S. van Marion. Bij de komst van de BP in de Senaat in 1966 ontstond een rel rond senator Adams, vanwege diens oorlogsverleden.

1.

Overzicht fractievoorzitters


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.