Tweede Kamerfractie Centrumpartij (CP)

De Centrumpartij (CP) was een extreemrechtse fractie in de Tweede Kamer. De fractie was van 16 september 1982 tot 30 oktober 1984 als eenmansfractie in de Tweede Kamer vertegenwoordigd. In 1984 werd Janmaat door het dagelijks bestuur uit de partij gezet. Janmaat bleef zijn Kamerzetel echter bezetten en richtte met medestanders de Centrumdemocraten (CD) op.

In 1986 werd de Centrumpartij failliet verklaard, waarna de partij zich CP'86 ging noemen. De partij haalde echter geen zetels meer. Uiteindelijk werd de partij in 1998 ontbonden.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.